top of page
School classroom

Doktersassistente Voor De Klas.

We weten het inmiddels; de zorg staat onder hoge druk. Overvolle spreekuren, lange wachttijden aan de telefoon... Daar kunnen we op de praktijk van alles voor verzinnen... maar het is wel opvallend dat de assistentes dagelijks talloze vragen krijgen die met thuiszorg advies kunnen worden opgelost.

Wat als we onze jongeren hier nu eens voorlichting over geven... hebben we dan over 1,2,3 jaar stukken minder telefoontjes omdat deze nieuwe generatie weet wanneer ze de dokter wel, maar ook vooral niet moeten bellen?

Die voorlichting geeft Doktersassistente Voor De Klas.

Teen study group

Moet ik naar de dokter? Of toch niet...?

Wat begon als een workshop om te vertellen over mijn beroep als doktersassistente in de klas van mijn jongste zoon, is inmiddels uitgegroeid tot een uur durend voorlichtingsprogramma voor derdeklassers van de middelbare school.

Binnen een uur laat ik jouw leerlingen kennis maken met hoe een huisartsenpraktijk en de huisartsenpost in elkaar zitten, leren ze door middel van een Kahoot meer over wanneer je nou wel of niet de dokter moet bellen, en - heel belangrijk- waarom. 

Omdat de meeste leerlingen in deze klassen de leeftijd van 13-17 jaar hebben, gaan we het ook hebben over SOA's en waar zij terecht kunnen met vragen hierover, maar praten we ook over geestelijke gezondheid. Waar kun je aankloppen als het niet goed met je gaat? 

En, niet geheel onbelangrijk; het leren zelf contact op te nemen met de huisarts als je 16 en ouder bent, want dan ben je "volwassen" voor de huisarts en hebben de ouders/ verzorgers geen inzage meer in het dossier van de jongere. 

Na dit uur hebben je leerlingen een hoop geleerd. Als doktersassistente kan ik meteen antwoord geven op de vragen die ontstaan tijdens de les en alle voorbeelden die ik geef komen uit de praktijken waar ik heb gewerkt en nog werkzaam ben. 

Met mijn ervaring als presentatrice en dagvoorzitter kan ik je groep op een leuke, spontane manier voorlichten. Saai zal het in ieder geval niet worden!

DAVDK thumbnail.png

Is deze voorlichting een aanvulling op je huidige lesprogramma? Ik kom graag bij je langs om een of meerdere uren te vullen. 

De ideale situatie is om niet meer dan 30 leerlingen tegelijk in de klas te hebben zodat we voldoende ruimte hebben vragen te kunnen beantwoorden. 

Daarnaast is gebleken dat het ook fijn is als er na afloop een momentje met de mentor kan worden ingepland zodat er over sommige onderwerpen kan worden doorgepraat wanneer hier behoefte aan is. 

De voorlichting "Moet ik naar de dokter, of toch niet" wordt warm aanbevolen door www.moetiknaardedokter.nl (alle leerlingen ontvangen een pen met logo) en de informatie is actueel, interessant en volgt uiteraard de NHG standaarden die zijn aangegeven op thuisarts.nl.

Voor meer informatie; bel of mail mij!

info@doktersasssistentevoordeklas.nl

info@jessicaindepraktijk.nl

06-21272142

Tarief: €55,00 per klas/ uur ex btw.

reiskosten €0,30 per km.

Deze voorlichting wordt warm aanbevolen door: 

MoetIkNaarDeDokter_Vierkant.png
HZOIJ logo.jpeg
Onze huisartsen logo.png
bottom of page